Solar Pannels

Waarom zijn zonnepanelenpakketten ideaal voor particulieren?

Steeds meer mensen stappen over op zonne-energie. Dat is niet zonder reden. Zonnepanelen hebben veel voordelen voor uw portemonnee en het milieu. In deze blog bespreken we de voordelen van persoonlijke zonnepanelenpakketten. We kijken naar manieren om uw energiekosten te verlagen, de waarde van uw huis te verhogen en uw bijdragen aan het klimaat te vergroten.

Bespaar op je energierekening

Het is belangrijk dat mensen niet alleen geld, maar ook energie bewuster worden. Het maken van een duurzame keuze kan erg spannend zijn, vooral als u denkt dat hier altijd hoge bedragen mee gemoeid zijn. Voor mensen met een kleine beurs is het natuurlijk altijd handig om te weten wat de laagste prijs van zonnepanelen kan zijn. Verder is het belangrijk om te weten dat door middel van zonne-energie uw huis kan worden voorzien van een goedkoper alternatief dan stroom van het net. Je bent uiteindelijk ook een stuk onafhankelijker van energieleveranciers, doordat u uw eigen stroom opwekt.

Verhoog de waarde van uw woning

Omdat zonnepanelen zorgen voor een beter energielabel kan een huis hierdoor meer waard zijn bij de verkoop ervan. Natuurlijk hangt het krijgen van een hoger energielabel af van de hoeveelheid panelen die er op uw dak liggen. Van energielabel A to G kan dit bedrag oplopen tot wel € 20.000. Banken zoals Rabobank stelt een percentagestijging van 3 to 5 procent.

Verminder uw CO2-uitstoot

Dat wij allemaal klimaat neutraler moeten leven is duidelijk. Zonnepanelen zijn hiervoor een stap in de goede richting. Of u nu kiest voor een zonnepanelen set van 2 panelen of het hele dak vol wil leggen. Het draagt alle twee bij aan een vermindering van uw CO2-uitstoot. Met 10 zonnepanelen bespaar je jaarlijks tot wel 1.200 kg aan koolstofdioxide-uitstoot. Dit is een aanzienlijk verschil met de gemiddelde uitstoot van Nederlanders, die volgens het RIVM jaarlijks ongeveer 9.000 kg bedraagt.

READ  Wat is de subsidie op zonnepanelen?

Profiteer van de subsidiemogelijkheden

De overheid stimuleert de plaatsing van zonnepanelen met subsidies. Deze subsidies kunnen de investering in zonnepanelen een stuk aantrekkelijker voor u maken. Echter kunnen de subsidies sterk variëren door verschillende factoren. Type installatie, locatie en in sommige gevallen zelfs uw inkomen kunnen de hoogte van de subsidie bepalen. Verder is het belangrijk om de wet- en regelgeving nauwlettend in de gaten te houden, omdat de subsidies erg afhangen van de keuzes die gemaakt worden in de politiek.

Spaarvarken

Zijn zonnepanelen onderhoudsarm?

Zonnepanelen vergen doorgaans weinig onderhoud. Hierdoor hebben zij niet veel van uw tijd nodig om goed te blijven werken. De platen zijn voorzien van een vuilafstotende laag die voorkomt dat vuil en stof zich snel kan hechten. De regen spoelt daarom het meeste vuil van de panelen af. Dit betekent echter niet dat er geen onderhoud nodig is. Het advies is om de panelen minimaal één keer per jaar te controleren op vuil, bladeren, vogelpoep of andere obstakels die de opbrengst kunnen beïnvloeden. U kunt de panelen zelf reinigen met water en een zachte borstel, maar u kunt ook een professioneel schoonmaakbedrijf hiervoor inhuren. Naast het reinigen is het ook belangrijk om uw panelen regelmatig door een professional te laten controleren. Deze controle helpt om schade en mankementen tijdig te identificeren, zodat u lang plezier heeft van uw zonnepanelen.

Installatie en kosten van zonnepanelen

Voor de installatie van zonnepanelen kunt u het beste een gecertificeerde professional inschakelen. Zij kunnen namelijk voor zorgen dat u het optimale uit uw zonnepanelen kan halen. Deze vakspecialisten gaan verantwoord en nauwkeurig te werk zodat uw panelen niet beschadigd raken tijdens de plaatsing hiervan.

READ  Duurzaam op vakantie met draagbare zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen kunnen sterk uiteenlopen. Dit komt doordat elke offerteaanvraag persoonlijk gekeken moet worden naar de wensen en behoefte van de klant. Vaak is het mogelijk om een offerte geheel vrijblijvend aan te vragen en kunt u gerust de tijd nemen om uzelf goed te oriënteren.

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!