Algemeen Solar Pannels

De levensduur en duurzaamheid van zonnepanelen

Ben jij nou aan het twijfelen of je nou wel of niet zonnepanelen moet laten installeren door een bedrijf en energie besparen? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Je leest hier alles over de levensduur van zonnepanelen, hoe duurzaam ze nou precies zijn en hoe het gehele proces werkt!

Levensduur

Het eerste dat we zullen bespreken, is de levensduur van zonnepanelen. Gemiddeld hebben zonnepanelen een levensduur van ongeveer 25 jaar. Vaak houden ze het echter nog langer dan dat vol en het is dus zonde om ze al direct of zelfs eerder te vervangen. Zonnepanelen zijn een duurzame en voordelige investering, die erg lang meegaat.

De gemiddelde prijs van zonnepanelen bedraagt €7.500 voor een set van 10 zonnepanelen. Jaarlijks verdien je hier zo’n €1.000 aan energie aan terug en dit betekent dat je na 7,5 jaar je investering terugverdiend hebt. Vervolgens kun je dus nog ruim 17 jaar genieten van ‘gratis’ energie! Zo zie je maar dat zonnepanelen een goede investering zijn die zich relatief snel terugbetalen. Mede daarom zijn de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch voorzien van 5.000 zonnepanelen.

Zonnepanelen

Schoonmaken

Om de levensduur en werking van de zonnepanelen te blijven garanderen, is het van belang dat de zonnepanelen af en toe schoongemaakt worden. Als de zonnepanelen namelijk vuil zijn, zullen ze minder zonlicht op kunnen vangen. Probeer dus je zonnepanelen eens per 5 jaar schoon te maken, maar zorg er wel voor dat je dit doet of laat doen wanneer het weer geschikt is. Als het namelijk slecht weer is, kan het erg gevaarlijk zijn om je op het dak te bevinden. Je wilt immers niet naar beneden vallen door de wind of regen.

READ  Nieuw waarborgfonds voor recycling zonnepanelen

Waardevermeerdering

Zonnepanelen zorgen niet alleen voor een groot voordeel op het gebied van duurzaamheid in Nederland, ze zorgen er ook nog eens voor dat je woning meer waard wordt. Mocht je er ooit voor kiezen om je huis te gaan verkopen, zul je zien dat je huis in waarde gestegen is. Dit komt door het feit dat zonnepanelen een investering zijn waar je iedere maand profijt uit haalt. Een toekomstige koper hoeft deze investering niet meer te doen en hoeft hierdoor iedere maand minder geld uit te geven aan zijn of haar energierekening. Het zal hierdoor een stuk makkelijker zijn om je huis te verkopen en je zal er ook nog eens meer geld voor krijgen. Zonnepanelen zijn dus zeker niet alleen een goede investering wanneer je een huis net gekocht hebt, maar ook als je van plan bent om over een paar jaar te gaan verhuizen! Het is niet voor niks zo dat zes op de 10 Nederlandse huiseigenaren dit jaar zonnepanelen wil installeren.

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!