Algemeen

Solarge opent eerste grootschalige productielijn voor circulaire lichtgewicht zonnepanelen

[ad_1]

Solarge, de Nederlandse fabrikant van circulaire lichtgewicht zonnepanelen heeft de eerste productielijn geopend. Het betekent dat het innovatieve bedrijf jaarlijks 200.000 zonnepanelen kan produceren. Solarge verwacht vanaf juni 2023 de eerste zonnepanelen aan haar klanten te kunnen leveren. Met haar producten wil Solarge bijdragen aan het versnellen én verduurzamen van de energietransitie.

Jan Vesseur, CEO bij Solarge: “We zijn enorm trots dat we met onze partners en collega’s deze nieuwe productielijn hebben gerealiseerd. Het stelt Solarge in staat om onze circulaire lichtgewicht zonnepanelen op grote schaal te gaan produceren. We verwachten later dit jaar met minimaal drie ploegen te produceren. We verduurzamen de energietransitie en dragen gelijktijdig bij aan de circulaire economie.”

Solarge wordt gesteund door de Topsector Energie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Minister Rob Jetten was aanwezig bij de opening van de productielijn in Weert. “Mooi om te zien dat bij Solarge meerdere innovaties samenkomen: lichtgewicht, circulaire zonnepanelen zonder toxische materialen gemaakt op Nederlandse bodem. Het maakt ons minder afhankelijk van het buitenland, verduurzaamt de energietransitie en vergroent de economie.”

Solarge zonnepanelen zijn volledig duurzaam ontworpen, gemaakt van hoogwaardig lichtgewicht materialen en kunnen aan het einde van hun levensduur (van 25 jaar) worden hergebruikt bij de productie van nieuwe zonnepanelen. Solarge biedt een efficiënte en vernieuwende oplossing voor het opwekken van hernieuwbare energie. Wereldwijd opererend chemiebedrijf SABIC is nauw betrokken als partner en levert hoogwaardige grondstoffen voor de productie.

  • Capaciteit om jaarlijks 200.000 circulaire en lichtgewicht zonnepanelen te produceren
  • Eerste levering aan klanten voorzien in juni 2023
  • Zonnepanelen uitermate geschikt voor daken met beperkte draagkracht (potentieel ruim 200 vierkante kilometer in Nederland)
  • Productiecapaciteit op termijn uit te breiden tot in totaal 600.000 zonnepanelen per jaar

Over Solarge

Solarge werd in 2018 opgericht in Eindhoven en sinds vorig jaar gevestigd in Weert. Het bedrijf verduurzaamt de energietransitie en met haar unieke producten richt het bedrijf zich op gebouwen met een beperkt draagvermogen op hun daken. De lichtgewicht producten die Solarge maakt kunnen zonder ingrijpende dakversteviging op deze daken geplaatst worden.

READ  Toekenning 11,8 miljoen subsidie aan HYGRO positief voor uitrol waterstofketen van wind tot wiel

[ad_2]

Source link

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!