Solar Pannels

Wat is de subsidie op zonnepanelen?

De subsidie op zonnepanelen voor particulieren is helaas afgeschaft. Wel is de subsidie voor de zonnepanelen voor ondernemers nog beschikbaar. Daar zitten wel een aantal voorwaarden aan en moet je voldoen aan een bepaald minimum verbruik per jaar. Voor particulieren zijn er wel andere mogelijkheden om toch te kunnen investeren in zonnepanelen en je huis te verduurzamen.

Subsidie voor particulieren

Subsidie voor particulieren is stopgezet. Hierdoor is het minder aantrekkelijk geworden om je huis te verduurzamen. Er zijn wel speciale financieringen mogelijk om toch zonnepanelen te laten plaatsen. Bijvoorbeeld de Energiebespaarlening, hiermee kan je onder gunstige voorwaarden een lening afsluiten en toch je huis energiezuinig maken. Daarnaast is vanaf 1 januari 2023 de btw op de zonnepanelen verlaagt naar 0%. Dit is het nultarief en is alleen geldig bij installatie van de zonnepanelen op de woning of bijgebouwen zoals een garage of schuur.

Subsidies voor ondernemers

Ben jij een ondernemer en wil jij jouw kantoor verduurzamen door middel van zonnepanelen? Dan zijn er voor rechtspersonen nog wel subsidies beschikbaar. De overheid heeft voor 2023 een totaal van €30 miljoen vrijgemaakt dat besteed mag worden aan zonnepanelen en kleinschalige windturbines. De maximale subsidie voor de zonnepanelen is €125 per kW gezamenlijk piekvermogen.

Er zijn wel een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie, lees hieronder de belangrijkste:

  • Alleen rechtspersonen, stichtingen, maatschappen, VOF en CV komen in aanmerking voor de subsidie.
  • De zonnepanelen worden aangebracht op of aan het gebouw.
  • Het netto verbruik is minimaal 50.000 kWh in het jaar.
  • De zonnepanelen worden door een bouwinstallatiebedrijf geplaatst.
READ  Duurzaam op vakantie met draagbare zonnepanelen

Zonnepanelen een goede investering?

Zonnepanelen zijn een goede investering op lange termijn. De investering is makkelijk terugverdiend met de besparing die de zonnepanelen met zich mee brengen. Als bedrijf kun je daarnaast gebruik maken van tijdelijke subsidies voor het installeren van de panelen. Daarnaast kan je beroep doen op groene energiecertificaten die aantonen dat jouw onderneming zorgt voor het milieu en investeert in groene energie. De zonnepanelen brengen ook een stuk onafhankelijkheid met zich mee, omdat je minder afhankelijk bent van de energieleverancier in tijden van de stijgende energieprijzen.

Daarom is het investeren in zonnepanelen rendabel en brengt vele voordelen met zich mee.

Ben je opzoek naar de juiste zonnepanelen voor je huis of kantoor? Bekijk dan welke zonnepanelen bij jou passen. Er bestaan twee soorten panelen, de glas-glas en de glas-folie zonnepanelen. Deze verschillen niet alleen in de prijs maar ook in de energie rendement. Begin allereerst met je te laten informeren over de verschillen en welke panelen geschikt zijn voor jouw huis of kantoorpand bijvoorbeeld via zonnepanelen installateur Hilversum. Aan de hand van de juiste informatie kan je een lening of subsidie aanvragen!

Vond je deze blog interessant? Lees dan hoe een start-up nu de zonnen energie kan opslaan in warm water!

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!