Algemeen

Nieuwe optimalisatie technologie van Nederlands hightechbedrijf taylor geeft zonnepanelen meer rendement

[ad_1]

Het Eindhovense hightechbedrijf taylor ontwikkelde een nieuwe technologie waarmee zonnepanelen tot 20% meer energie leveren en die de kans op hotspots elimineert. Panelen met deze technologie zijn sinds begin 2022 commercieel verkrijgbaar en zullen vanaf 5 september bij taylors distributiepartners in de vrije verkoop gaan.

Optimalisatie per cellstring

Het huidige aanbod van high-performance panelen voorziet voornamelijk in fysieke add-on elektronica die tijdens de installatie per paneel worden aangebracht. ‘Dat leidt inherent tot rendementsverlies ten opzichte van onze oplossing, waarbij de elektronica slimmer in het paneel is geïntegreerd,’ zegt Michiel Roelofs, een van de oprichters van taylor.

Roelofs: ‘Ons systeem optimaliseert de opbrengst per cellstring (3 maal per paneel), wat niet alleen een rendementswinst tot 20% kan betekenen maar ook het gebruik van bypass diodes overbodig maakt en de kans op hotspots elimineert. Om de kans op brand verder te reduceren, schakelen onze panelen bij oververhitting automatisch uit.’

Meer inzicht

Naast het rendement en de veiligheid biedt de optimalisatie per cellstring nog een voordeel: inzicht per cellstring. Dat betekent voor de eindgebruiker niet alleen een leuke extra feature in de app maar op termijn ook efficiënter onderhoud, legt Roelofs uit. ‘Door op dit niveau data te verzamelen kunnen we onze algoritmes voortdurend verfijnen. Daarmee kunnen we onderhoud gerichter voorspellen, plannen en verder automatiseren.’

20.000 stuks

taylor is een spin-off van de TU Eindhoven en gespecialiseerd in elektronica en software voor zonnepanelen en systemen. Roelofs: ‘We komen echt uit het hart van de Brainport, de innovatieregio van Eindhoven. Maar met vijf jaar zijn we een relatief jong bedrijf dat ongetwijfeld zijn sporen nog zal moeten verdienen. Daarom werken we al enkele jaren nauw samen met gerenommeerde productie partners.’ Daarmee doelt hij onder andere op DMEGC Solar, aan wie taylor de elektronica levert en die het vervolgens in haar panelen integreert. Dat verloopt voorspoedig, volgens Roelofs. ‘Begin 2022 zijn de eerste commerciële systemen geïnstalleerd en inmiddels hebben we met DMEGC Solar aan een selecte groep klanten 22.000 producten geleverd. We zijn klaar voor de volgende stap.’ Die stap volgt dus 5 september, wanneer de panelen met taylor-technologie in de webshops van Navetto, VDH Solar en Libra Energy verkrijgbaar zijn.

READ  Uitstoot CO2 ondanks groei Nederlandse economie ruim 4 procent lager in derde kwartaal 2022

[ad_2]

Source link

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *