Algemeen

Energiezuinige vervoersmiddelen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker tegenwoordig. Steeds vaker wordt er naar alternatieven gezocht, die helpen naar een milieubewuste keuze. Het doel blijft vaak om de ecologische voetafdruk als maar te verkleinen. Binnenshuis wordt er zo veel mogelijk op gelet: lampen vervangen door led lampen, groene stroom, duurzame materialen aanschaffen, beter recyclen, noem maar op. En vooral nu de benzineprijzen hoger liggen dan voorheen, wordt er regelmatig gezocht naar energiezuinige vervoersmiddelen om toch van A naar B te komen. In deze blog lees je wat de beste energiezuinige vervoersmiddelen zijn. Lees snel verder!

Autogebruik in Nederland

Bij verreweg wordt in Nederland de auto het meest gebruikt voor woon-werkverkeer. Volgens het CBS gebruikt maar liefst 60% de auto om naar het werk te reizen. Ondertussen is de auto ook nog eens de grootste vervuiler. Wat zijn dan wel de meest energiezuinige vervoersmiddelen?

De meest energiezuinige vervoermiddelen

Het OV

Het openbaar vervoer blijft het meest energiezuinige vervoermiddel. Soms is het lastig om je eindbestemming met het OV te bereiken, daarom is een (OV) fiets ideaal. Sluit wel vooraf even het abonnement af voor de Ov-fiets, of gebruik je eigen fiets in de trein.

Energiezuinig huren

Vergeet niet dat je altijd hulp kan vragen. We zijn er namelijk om elkaar te helpen; alleen samen kunnen we er een betere wereld van maken. Of ben je van plan te verhuizen naar Sittard omdat je vanaf komend seizoen bij Fortuna gaat spelen? Informeer dan bij een verhuisbedrijf in Sittard, zodat jij gemakkelijk in één keer jouw spullen kan verhuizen. Waarom zou je namelijk vaker op en neer rijden? Als je dan eenmaal gaat verhuizen, is het goed om te checken hoever je van het station gelegen bent. Het scheelt namelijk veel tijd om dicht bij een station te wonen. Als het meezit kan je zelfs je auto wegdoen! En dan huur je een deelauto wanneer je deze echt nodig hebt. Bij Greenwheels kan je eenvoudig een auto huren door heel Nederland.

READ  Next step samenwerking Fieldlab Industrial Electrification en Plant One Rotterdam

Fietsen

Moet je soms van Sittard naar Geleen en lijkt het net wat te ver om te fietsen? Dan is een elektrische fiets waarschijnlijk een goed alternatief. Vraag bij je werkgever ook na of er een fietsplan wordt aangeboden, zodat jij gebruik kan maken van extra belastingvoordeel.

Elektrisch vervoermiddel

Heb je toch echt een auto nodig? Schaf dan een elektrische auto aan. Wat betreft het gebruik is een elektrische auto beter voor het milieu. De elektrische auto zou je eventueel ook kunnen combineren met zonnepanelen. In dat geval kan je de batterijen van je elektrische auto opladen op overcapaciteit van je zonnepanelen. Interesse in zonnepanelen? Lees hier over de subsidie op zonnepanelen!

Lees ook: duurzamer in de keuken!

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!