Algemeen

Winnaars Jan Terlouw Innovatieprijs 2022 bekend

[ad_1]

Jan Terlouw heeft tijdens een bijeenkomst bekend gemaakt dat Callic uit Staphorst met de aquathermie skid de Jan Terlouw Innovatieprijs heeft gewonnen. In de categorie Ambitieprijs is NoPalm Ingredients met microbiële olie uit reststromen als vervanging voor palmolie de winnaar!

De prijsuitreiking vond donderdagavond plaats op de vierde editie van het informatieve festival The Future of Us in Arnhem. Dit is een belangrijk evenement in Oost-Nederland als het gaat om de energietransitie, circulaire economie en innovatie. Het wordt georganiseerd door Kiemt en Industriepark Kleefse Waard. Kiemt is hét netwerk van Oost-Nederland op het gebied van energietransitie en circulaire economie. Deze innovatieprijs die sinds 2011 wordt uitgereikt, is voor de meest innovatieve en duurzaamste ondernemer van Oost-Nederland. Jan Terlouw (90) verbond zijn naam aan de prijs en hij reikte deze dan ook persoonlijk uit.

De jury onder leiding van Harry Webers is geraakt door het enorme verhaal en de impact dat achter NoPalm Ingredients zit. En hoe met een simpele techniek reststromen kunnen worden omgezet in een alternatief voor palmolie.

In de aquathermie skid van Callic ziet de jury een lokale oplossing met veel potentie. Deze uitvinding om energie uit oppervlakte- en afvalwater te halen is modulair, prefab en daardoor snel te bouwen.

 

[ad_2]

Source link

READ  Groots zonnedak Goodman Alblasserdam Logistics Centre officieel in gebruik genomen

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *