Algemeen

Van 50% besparing op gasverbruik tot volledig gasvrij wonen met het Hydro Home Energy systeem

[ad_1]

Het Hydro Home Energy systeem helpt mensen fors te besparen op de energierekening. Al met het basispakket besparen gemiddelde huishoudens zo’n vijftig procent op het gasverbruik. Het pakket, dat geïnstalleerd kan worden in vrijwel elke woning, is modulair uit te breiden. Met het complete pakket zijn woningen volledig gasvrij en wordt ook nog eens gemiddeld de helft bespaard op de stroomrekening van de warmtepomp.

Het basispakket bestaat uit een Hydrobag (warmtebatterij) van ongeveer duizend liter, twee rekken heatpipes die op het dak geplaatst worden, en een besturingskast. “Hiermee is een besparing van zo’n gemiddeld vijftig procent op de gasrekening te realiseren”, vertelt Yorick Wessels van Hydrobag. “Het systeem is modulair en is dus in de loop der tijd uit te breiden. Het complete pakket laten installeren kan natuurlijk ook.” Met dit complete pakket is vrijwel elke woning volledig gasvrij te maken. Om van het gas af te kunnen, wordt het basispakket uitgebreid met een warmtepomp die in de koude wintermaanden ondersteuning biedt.

“Dankzij het Hydro Home Energy systeem verbruikt de warmtepomp gemiddeld zo’n vijftig procent minder stroom en resulteert dat in een langere levensduur”, weet Wessels.

Salderingsregeling

Verdere uitbreiding van het systeem is mogelijk met een power-to-heat-module. Hierbij wordt in de Hydrobag een elektrisch verwarmingselement geplaatst. “Voor mensen met zonnepanelen kan dit erg interessant zijn als het afbouwen van de salderingsregeling begint”, licht Wessels toe. “Wek je meer elektriciteit op dan je verbruikt, dan kun je die gebruiken om het water in de Hydrobag om te zetten naar thermische energie. Dan hoef je de overtollige elektriciteit niet voor een laag tarief aan het net terug te leveren.”

READ  Alliander en GroenLeven maken waterstof van zonnestralen

Hoge isolatiewaarde

Basis van het Hydro Home Energy systeem is een unieke waterzak van ongeveer duizend liter, de Hydrobag. De gepatenteerde Hydrobag met een isolatieschil heeft een zeer hoge isolatiewaarde (RD = 6,0), waardoor het water in de zak zo’n 0,4 tot 0,5 graden warmte verliest ten opzichte van een traditioneel buffervat die 4 tot 5 graden verliest.

Elke gewenste afmeting

De Hydrobag is leverbaar in elke gewenste afmeting, dus helemaal op maat. Dit maakt de Hydrobag geschikt voor gebruik in alle woningen. De Hydrobag is te installeren in onrendabele ruimtes waar geen ruimte is voor een buffervat, bijvoorbeeld op zolder, in de kruipruimte of in de kelder. Plaatsen kan zelfs buiten. “Wij leveren de Hydrobag standaard met een afdekfolie die beschermt tegen weer, wind, water en knaagdieren. Zowel het materiaal van de Hydrobag als die van de afdekfolie is bestand tegen meer dan 90 soorten chemicaliën, logen en zuren”, vertelt Wessels. De verwachte minimale levensduur van een Hydrobag is dan ook maar liefst veertig jaar.

Subsidie

Wie een Hydro Home Energy systeem wil installeren, kan rekenen op zo’n zevenduizend euro energiesubsidie. “Wij informeren mensen graag over de mogelijkheden om deze aan te
vragen”, zegt Wessels. “Tweederde deel van het energieverbruik van huishoudens zit in verwarming en warm tapwater. Daarom zijn de bespaarmogelijkheden met dit systeem verrassend groot.”

[ad_2]

Source link

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!