Algemeen

Subsidieregeling Verduurzaming MKB helpt mbk-bedrijven met verduurzamen en energie besparen

[ad_1]

Wilt u als ondernemer in het midden- en kleinbedrijf uw bedrijf minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen als olie en gas en duurzaam ondernemen? En heeft u daarbij advies en ondersteuning nodig? Dan kan u gebruik maken van de Subsidieregeling Verduurzaming MKB.

Met de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) wil de overheid ondernemers stimuleren een steentje bij te dragen aan een schonere wereld. Met de subsidie kan de ondernemer een adviseur inhuren voor een energieadvies op maat en ondersteuning bij de uitvoering.

Subsidie voor bedrijven met relatief laag energieverbruik

De subsidie is voor mkb-bedrijfspanden met een relatief laag energieverbruik (minder dan 50.000 kWh elektriciteit en 25.000 m3 aardgas) die niet onder de Energiebesparingsplicht vallen. Voor deze mkb’ers is nog weinig ondersteuning beschikbaar.

Advies en ondersteuning voor energiebesparing

De energiekosten stijgen en zullen blijven stijgen. Nu is het moment om te investeren in energiebesparende maatregelen. De investeringen zijn vaak snel terug verdiend. Ondernemers kunnen zich laten adviseren over energiebesparende maatregelen en de investeringen die hierbij horen. Dit kan gaan om aanpassingen aan het pand, gebruiken van duurzame technieken of andere energiebesparende maatregelen, zoals het vervangen van bedrijfswagens. Met het advies kan de energieadviseur de ondernemer ook ondersteunen bij de uitvoering en van één of meer energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld door het opstellen van een financieringsplan of subsidieaanvraag voor een andere regeling. De ondernemer kan nu, met steun van de overheid, expertise in huis halen om zijn bedrijf te verduurzamen.

Aanvragen kan tot en met 30 september 2022

Aanvragen van de subsidie kan tot en met 30 september 2022. De maximale subsidie is 2.500 euro per bedrijfspand. Meer informatie over voorwaarden, subsidiebedrag en hoe u de subsidie kunt aanvragen leest u op www.rvo.nl/svm.

READ  VoltH2 ontvangt exploitatiesubsidie SDE++ voor groenewaterstoffabrieken in Zeeland

 

Foto: Carel de Groot

[ad_2]

Source link

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

2 Replies to “Subsidieregeling Verduurzaming MKB helpt mbk-bedrijven met verduurzamen en energie besparen”

  1. [url=http://ismetformin.online/]metformin er 500 mg[/url]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *