Algemeen

Reissector ANVR ondertekent en verplicht zich tot klimaatverdrag Glasgow

[ad_1]

Op dit moment vindt in Glasgow voor de 26e keer de VN Klimaattop plaats (COP26) waar wereldleiders en beleidsmakers bespreken wat de wereld kan doen om de klimaatcrisis op te lossen. Reisbrancheorganisatie ANVR vindt het belangrijk haar verantwoordelijkheid te nemen in de duurzame toekomst van het toerisme en heeft hiervoor de ‘Glasgow declaration on climate action in tourism’ getekend als een van de eerste Europese reisbrancheorganisaties.

​”Deze ondertekening is voor de ANVR een logische stap, omdat wij ons -samen met de bij ons aangesloten reisorganisaties- al jaren inzetten voor meer verantwoord reizen onder de noemer ‘Better holidays’. Wij vinden het namelijk  belangrijk om bij te dragen aan duurzaam toerisme en dit structureel te verankeren in het ondernemen”, aldus Frank Oostdam, voorzitter ANVR. “In 2025 moet duurzaam toeristisch ondernemen centraal staan in het beleid van alle ANVR-reisondernemingen. Dat betekent dat we de positieve effecten van reizen maximaliseren en de negatieve minimaliseren om een goede balans te krijgen.”

Binnen de Europese reissector is de ANVR voorloper op dit gebied. Volgende week staat dit onderwerp ook uitgebreid op de agenda van de Europese reisbrancheorganisatie ECTAA.

Met het ondertekenen van deze COP26-verklaring op het gebied van toerisme verplichten de ANVR en andere toerisme-ondertekenaars zich om binnen een jaar een concreet klimaatplan op te stellen met onder andere aandacht voor meetbare vermindering van CO2, financiering vrijmaken hiervoor en samenwerking te zoeken met andere partijen, zodat toerisme zich sneller kan aanpassen.

Verantwoord reizen gaat verder dan ‘alleen’ deze ‘klimaatverplichting’, vindt de ANVR. Veel landen zijn economisch/financieel afhankelijk van toerisme, maar zowel de lokale bevolking als de reiziger hecht waarde aan een aantrekkelijke bestemming. ANVR-reisondernemingen werken daarom aan tal van andere zaken binnen de toeristische keten. Zo werken zij met Travelife aan het verduurzamen van accommodaties, waarbij het (onnodig) gebruik van water, elektriciteit en afval aandacht krijgt. Ook wordt op de bestemming samengewerkt met de lokale bevolking. Daarnaast nemen ANVR-reisondernemingen maatregelen als het gaat om het bestrijden van kindermisbruik binnen toerisme, hanteren zij regels om dierenwelzijn te bevorderen en gaan zij de strijd aan met plastic dat het milieu schaadt.

READ  Greener Power Solutions breidt batterijvloot uit met additionele 8,5 MWh

Oostdam: “Op alle terreinen, binnen en buiten de reissector, moeten we actie ondernemen om de klimaatcrisis het hoofd te bieden. Reizen is niet meer weg te denken uit onze samenleving, of het nu gaat om een business trip, familiebezoek of vakantie; daarom willen wij als ANVR op weg naar een duurzame toekomst in toerisme onze verantwoordelijkheid nemen.

Share Button

[ad_2]

Source link

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *