Algemeen

North Sea Port, Dow en Gutami openen nieuw zonnepark in Terneuzen

[ad_1]

Maandag 28 maart werd door North Sea Port, Dow en Gutami in Terneuzen het nieuwe Zonnepark Mosselbanken officieel geopend. Het zonnepark zal 60MW aan groene stroom opwekken. Het 32 hectare grote zonnepark werd door Gutami Holding gerealiseerd op het bedrijventerrein Valuepark Terneuzen (de joint venture tussen Dow Benelux en het havenbedrijf North Sea Port).

De komende 15 jaar zal het zonnepark zonnestroom opwekken en verkopen aan het energiebedrijf Eneco. Voor (nieuwe) bedrijven op het industriecomplex is het mogelijk deze stroom af te nemen. De hoeveelheid jaarlijks opgewekte elektriciteit staat gelijk met een jaarverbruik van ruim 15.000 huishoudens.

Uitbreiding hernieuwbare energie

Met het zonnepark ondersteunen Dow, North Sea Port en Gutami de verduurzaming van de Zeeuwse energievoorziening. Dit gebeurt op een unieke locatie waar groene energieproductie op basis van zonne-energie, industriële energieconsumptie, logistieke bedrijvigheid en havenfaciliteiten samenkomen.

Deze investering in hernieuwbare energie zorgt voor nieuwe investeringen in het elektriciteitsnetwerk in North Sea Port en sluit aan bij de klimaatdoelstellingen van de regio. In totaal staat er in het hele grensoverschrijdende havengebied meer dan 290MWp aan opgesteld vermogen zonne-energie en 280MWp aan windenergie.

De industriële productielocatie van Dow

Dow is binnen het havengebied van North Sea Port een belangrijke industriële productielocatie en één van de grootste werkgevers in Zeeuws-Vlaanderen. Het hart van Dow in de Benelux ligt in Terneuzen. Dow Terneuzen is met 16 fabrieken en ongeveer 3.500 medewerkers de op één na grootste productielocatie van Dow wereldwijd.

North Sea Port en Dow werken actief samen met alle betrokken partners binnen het Smart Delta Resources platform (grote energie- en grondstof-intensieve bedrijven) om de ambitieuze doelstellingen van het Parijse Klimaatakkoord op het vlak van duurzaamheid te behalen.

READ  Plaatsing batterij bij zonnepark en windturbine betekent primeur

Gutami Holding

Het Nederlandse Gutami Holding uit Zwolle is een duurzame energieleverancier. Gutami ontwikkelt, bouwt en exploiteert wereldwijd zonne-energieparken. Daarnaast verduurzaamt Gutami huizen in de Benelux.

[ad_2]

Source link

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *