Algemeen

Nieuw platform geeft kijkje in keuken bij verduurzaming industrie

[ad_1]

Om beter inzicht te geven in wat de industrie doet om de klimaatdoelen te halen is er sinds 4 juli de nieuwe website industrieaanbodaannederland.nl

Veel mooie industriebedrijven

Nederland heeft door haar historie en ligging veel mooie industriële bedrijven die nieuwe oplossingen verzinnen en ons elke dag voorzien van producten die we gebruiken. Van papier, dakpannen tot voedingsmiddelen, kunstmest, staal, brandstoffen en verf. Tegelijk is de industrie ook verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de uitstoot van broeikasgassen in ons land. Hoe werkt de Nederlandse industrie aan een klimaatneutrale, circulaire en groene toekomst? Dat en meer vind je op de nieuwe website, samen met voorbeelden en reacties op de actualiteit.

ETS-overleg

Industrieaanbodaannederland.nl is een initiatief van alle deelnemers aan het zogeheten ETS-overleg van VNO-NCW en de VNCI. In dit overleg komen de belangrijkste brancheverenigingen en bedrijven die in Nederland onder het Europees emissiehandelssysteem vallen bijeen. Doel is gezamenlijk overleg over de verduurzamingsopgave waar de industrie voor staat en de kansen en dilemma’s die daarbij om de hoek komen kijken. De problematiek is daarbij voor grote industriële bedrijven in grote clusters als Chemelot of Moerdijk weer anders dan bijvoorbeeld een baksteen- of voedingsmiddelenfabrikant elders in het land.

Nieuws, reacties en projecten

Op de site zijn vanaf vandaag nieuws, reacties en een overzicht van (nieuwe) projecten te vinden. Dit met als doel beter inzicht te geven in wat de brede industrie in Nederland allemaal doet op het terrein van klimaatbeleid. Daarnaast vindt u er relevante events en informatie uit alle takken van de industrie waar het gaat om verduurzaming.

READ  Pilotproject Ben & Jerry’s wil broeikasgassen van melkveehouderijen in 2024 halveren

Verder ontwikkelen

De website wordt komende periode verder gevuld met meer voorbeelden en informatie.

[ad_2]

Source link

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *