Algemeen

Nederlandse vertaling boek Paul Hawken gaat ‘regeneratie’ in Nederland boost geven

[ad_1]

Met Lemniscaat, De Jonge Klimaatbeweging, Paul Polman, Commonland en nog vele anderen wordt op 30 september 2022 de Nederlandse vertaling van het monumentale boek van Paul Hawken over regeneratie uitgebracht (‘Regenation. Ending the Climate Crisis in One Generation’). De samenwerkingspartners werken aan het opbouwen en voeden van de opkomende regeneratie-beweging in Nederland.

Regeneratie stelt het leven centraal in alles wat we doen. Het is een radicaal nieuwe benadering van de klimaatcrisis: een die gerechtigheid, klimaat, biodiversiteit en menselijke waardigheid verweeft tot actie, beleid en transformatie. Zo kunnen we de klimaatcrisis in één generatie beëindigen. Het is het eerste boek dat de ontluikende regeneratie beweging beschrijft die zich snel over de wereld verspreidt. Wij co-creëren en voeden deze beweging, samen. Doet u ook mee? 

Het boek

Nog niet eerder verscheen een boek dat ons zo meeneemt in de mogelijkheden die ontstaan als we werkelijk het leven en de natuur centraal stellen. Paul Hawken, bekend van o.a. Drawdown, laat ons zien dat mensen over de hele wereld aan het veranderen zijn. Overal ontstaan projecten die zich richten op het weer tot bloei brengen van de natuur, de biodiversiteit en het leven in al zijn verscheidenheid. 

Het ene moment sta je als lezer tot je knieën in de mangrovebossen, het volgende moment word je deelgenoot van een prachtig project in Australië, waarbij we van Aboriginals leren hoe we bosbranden kunnen voorkomen. Dan weer maak je kennis met mensen die bomen planten in Afrika of voedselbossen in een stedelijke omgeving. En plotseling zit je op het platteland van Amerika, waar mensen bezig zijn de natuur de ruimte te geven en ontdekken wat een vruchtbare aarde doet met dier én mens.

READ  FairClimateFund is B Corp gecertificeerd!

Ook bedrijven zijn volop aan het veranderen. Ondernemers beseffen wat het betekent om op een écht regeneratieve manier in het leven te staan; alleen het terugdringen van de co2-uitstoot is niet genoeg. Onze economie zal op een totaal andere leest geschoeid worden en daar horen schadelijke of overbodige producten niet bij. Lokale, circulaire en kwalitatief hoogstaande productie zal een einde maken aan onze verslaving aan junkfood, farmaca en goedkope plastic troep. Voor deze omslag hebben we alle arbeids- en denkkracht nodig die er beschikbaar is!

‘De allerbelangrijkste oorzaak van verandering is wanneer de mensen om ons heen veranderen,’ schrijft Paul Hawken en dat is ook precies wat hij met dit boek beoogt. Met zijn fantastische voorbeelden verleidt hij ons om het leven centraal te stellen bij alles wat we doen. Dat is beter voor de aarde maar daar worden we vooral ook zelf gelukkiger, gezonder en socialer van. Lezend in Regeneration is een andere verhouding tussen de mens en de rest van de natuur geen utopische wensdroom meer, maar een realistisch scenario dat steeds meer de werkelijkheid wordt. Kortom, een boek dat iedereen moet lezen om geïnspireerd te raken door de prachtige wereld waarin we leven!

Samen zijn we de regeneratie

Als je het geheel overziet, merk je dat regeneratie nu al in letterlijk alle delen van de samenleving aanwezig is. Van banken tot boerenbedrijven, van retail tot natuurherstel. Het is continu en overal. Het brengt rust, actie, plezier en heling. Het brengt leven. Wij willen u vragen deze hoopgevende beweging samen uit te bouwen en een coalitie te vormen van bedrijven en andere organisaties (zoals financiële instellingen) die actief aan de slag gaan met Regeneratie. We geloven dat de regeneratieve beweging sneller groeit als meer mensen er kennis van nemen. Een besluit om ook mee te gaan doen, is dan snel genomen.

READ  Meerderheid van de Nederlanders verwacht toename levenskwaliteit en meer banen dankzij groene transitie

Er gebeurt dus eigenlijk al heel veel. Daarom bouwen we samen de Nederlandse versie van de Nexus: waar alle initiatieven op Nederlandse bodem zichtbaar worden. Een groeiende gemeenschap waar verschillende generaties aan regeneratie werken. Wilt u helpen meebouwen? Het is een collectief visitekaartje voor de Nederlandse beweging, waar we allemaal aan bijdragen. Samen identificeren, verbinden en ondersteunen we regeneratieve initiatieven in Nederland! 

Met partners Lemniscaat en anderen streven wij ernaar om de Nederlandse vertaling in september 2022 klaar te hebben. Heeft u interesse om ons te helpen of wilt u een exemplaar reserveren, ga dan naar https://climatecleanup.org/regeneration/ of neem contact met ons op.

Climate Cleanup

De vertaling van het boek werd geïnitieerd door Climate Cleanup, een onafhankelijke, ondernemende non-profitorganisatie die wordt gefinancierd door leden. Met een breed partnernetwerk zet de stichting zich in voor het oplossen van het klimaatprobleem. Door CO2 vast te leggen met natuurlijke methodes en regeneratieve economieën te ontwikkelen, dragen zij bij aan het verdubbelen van de natuur en aan een florerende wereld die bewoond wordt door blije en gezonde mensen. Ook Drawdown, het vorige boek van Paul Hawken, werd door Climate Cleanup naar Nederland gebracht. 

Wil je meehelpen om Regeneratie in Nederland te verspreiden? Samen bouwen we de beweging, een netwerk van mensen en bedrijven die de Regeneratie verder bouwen in Nederland en Europa. Mail naar regeneration@climatecleanup.org

Over Paul Hawken

Paul Hawken (1946) is milieuactivist, ondernemer en schrijver. Zijn boeken zijn in dertig talen vertaald en in meer dan vijftig landen uitgegeven. In totaal heeft Hawken meer dan twee miljoen boeken verkocht, waaronder Drawdown. Het meest veelomvattende plan ooit om klimaatontwrichting te keren (2017). Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker die workshops heeft geleid over de impact van handel op het milieu. Hawken adviseert bedrijven en overheden over de hele wereld.

READ  Incentro zet koers naar CO2-neutrale toekomst met aanschaf windmolen

Foto: Utopia Eiland / Weerwoud

 

[ad_2]

Source link

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *