Algemeen

Ministerie EZK zoekt Klimaatsupporters voor de Nationale Klimaatweek 2022

[ad_1]

Nederland heeft grote klimaatambities. In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55% zijn gedaald, als opmaat naar een klimaatneutraal, fossielvrij en circulair Nederland in 2050. Hoe eerder we met z’n allen minder CO2 uitstoten, hoe sneller we klimaatverandering afremmen en dat perspectief kunnen bereiken. Verandering kunnen we alleen realiseren als we dit gezamenlijk doen: Overheid, bedrijven/organisaties en alle Nederlanders. Daarom organiseert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de Nationale Klimaatweek (NKW). Gedurende deze week krijgen duurzame, klimaatbewuste initiatieven die in de samenleving worden ontplooid op allerlei manieren de aandacht. Tijdens de NKW geven burgers (klimaatburgemeesters) en bedrijven en organisaties (klimaatsupporters) veel concrete inspiratie aan anderen om zich ook in te zetten.

Klimaatsupporters

Bedrijven, stichtingen, medeoverheden (zoals gemeenten) en andere organisaties die hun beste beentje aan elkaar voorzetten voor het klimaat kunnen een bijdrage leveren aan de Nationale Klimaatweek en daarmee laten zien wat zij doen én anderen inspireren om ook duurzaam bezig te zijn. Loopt uw bedrijf, stichting of organisatie voorop met verduurzaming of energiebesparing en wilt u uw duurzame initiatieven delen en/of een actie (of evenement) organiseren tijdens de Nationale Klimaatweek? Meld u dan aan als Klimaatsupporter via www.nkw2022.nl. Daar kunt u ook voorbeelden vinden van initiatieven van Klimaatsupporters en Klimaatburgemeesters (burgers die zich inzetten voor het klimaat).

[ad_2]

Source link

READ  Met kleine aanpassing zijn de meeste grote bedrijfsdaken geschikt voor zonnepanelen

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *