Algemeen

Meer dan de helft van de jongeren wil meer aandacht voor het klimaat op school

[ad_1]

Generatie Z groeit op te midden van een klimaatcrisis. En ondanks dat de meerderheid van de jongeren zich in meer of mindere mate bezig houdt met het klimaat*, weet 1 op de 3 niet goed waar te beginnen met het leveren van een maatschappelijke bijdrage. Daarom gaan jongerenorganisatie Young Impact en WWF Nederland hen helpen om in actie te komen voor het klimaat, onder andere met een nieuw lespakket voor scholen.

Een overduidelijke match

Young Impact gelooft dat iedere jongere diens talenten kan inzetten om impact te maken. De organisatie biedt onder andere lesprogramma’s en evenementen om jongeren te bereiken met deze boodschap. Wendy Kakebeeke, co-directeur van Young Impact, vertelt: “Wij bereiken bijna 100.000 jongeren per schooljaar. Onze beproefde Young Impact-methodiek slaagt erin jongeren te activeren op verschillende thema’s, zoals het klimaat. Door een een langdurige samenwerking aan te gaan met WWF Nederland kunnen we nog meer impact maken.”

Klimaatacties

52% van de jongeren vindt dat school meer aandacht zou moeten besteden aan het klimaat. Daarom gaan de non-profits samen een lespakket ontwikkelen voor middelbare scholen en mbo’s dat gericht is op bewustwording en activatie. “Voor het Wereld Natuur Fonds is de samenwerking met Young Impact een unieke kans om jongeren te bereiken. Er komen al 100.000 kinderen met ons in actie om natuur te beschermen, maar middelbare scholieren zijn ook heel betrokken bij het klimaat en de natuur”, aldus Rogier Brouwer van WWF Nederland. Young Impact kan ons daar heel goed bij helpen.” Naast het lesprogramma wordt WWF Nederland ook onderdeel van de Young Impact Awards en Young Impact Day en gaan de organisaties samen een aantal Young Impact Take Overs op scholen organiseren.

READ  De energietransitie versnellen tijdens Recharge Earth 2022

Zeeuwse jongeren in actie

Om de start van de samenwerking kracht bij te zetten kwamen tijdens een Young Impact-actie in Middelburg vorige week 150 jongeren in actie voor het klimaat. Zij verruilden stoeptegels voor plantjes en bloemzaadjes. Deelnemer Britt Evers (18): “We hebben bloemen geplant en zwerfafval opgeruimd. Ik vond het heel leuk om op deze manier iets te doen voor de natuur en de omgeving op te vrolijken!”


[ad_2]

Source link

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!