Algemeen

LimeGreen® gaat de samenwerking aan met Justdiggit

[ad_1]

LimeGreen wil zich profileren – en gedragen – als een bedrijf dat op verantwoordelijke wijze met de aarde en haar grondstoffen omgaat. Vóór 2030 wil LimeGreen® een volledig CO2-neutrale waardeketen gerealiseerd hebben, ook wat betreft logistiek en installatie. Tot dat moment compenseert het bedrijf zijn CO2-voetafdruk door de duurzaamheidsinitiatieven van Justdiggit te ondersteunen en bereiken we tastbare groene resultaten. Door de krachten te bundelen met Justdiggit heeft LimeGreen een positief effect op 8 van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.

ONE-DNA™ Kunstgras

LimeGreen® introduceert een circulair kunstgras op de markt voor landscaping en play. Dat betekent dat het kunstgras na productie en gebruik volledig gerecycled kan worden. LimeGreen kunstgras wordt dus verwerkt tot nieuwe, hoogwaardige PE-producten, zoals bijvoorbeeld nieuw kunstgras. Deze circulaire oplossing is mogelijk door de unieke samenstelling van het kunstgras! Middels een innovatieve productiemethode, waarbij slechts gebruik wordt gemaakt maken van één grondstof, besparen ze aanzienlijk veel energie ten opzichte van regulier kunstgras.

Justdiggit

Justdiggit is een non-profitorganisatie en partner van het UN Environment programma. Zij richten zich volledig op het afkoelen van de aarde. Hun uitgangspunt? “If we can warm up the earth, we can also cool it down.” Justdiggit inspireert en activeert boeren in Afrika om met nature-based oplossingen klimaatverandering tegen te gaan. Zo brengen zij letterlijk het groen terug op plaatsen in de wereld waar dit essentiële, positieve effecten heeft op natuur en klimaat.

Tastbaar groene resultaten

“De eerste drie jaar van onze samenwerking gaat het om een gebied van maar liefst 1.200.000 vierkante meter. In de komende periode tot 2025 herstellen we gezamenlijk 5.100 bomen, en zorgen we ter plekke voor de opvang en buffering van 78 miljoen liter regenwater. Zo hebben we plaatselijk een positieve impact op het leven van minimaal 600 mensen. Bovendien heeft het nu al een positief effect op ons team hier, want de persoonlijke betrokkenheid is groot! We zijn enorm trots op dit initiatief, met om te beginnen een reductie van 990 ton CO2-uitstoot. Zo hebben we plaatselijk een positieve impact op het leven van minimaal 600 mensen. Bovendien heeft het nu al een positief effect op ons team, want de persoonlijke betrokkenheid is groot!” zegt Ed Donkers van LimeGreen.

READ  De voordelen van een groen dak

[ad_2]

Source link

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *