Algemeen

Grote meerderheid Nederlanders: activisten mogen bedrijven en directeuren aanklagen

[ad_1]

Verreweg de meeste Nederlanders vinden dat activisten een bedrijf of de directeur van een bedrijf mogen aanklagen. Goede redenen zijn: klimaatvervuiling, slecht werkgeverschap of het overtreden van de wet. Dat blijkt uit een nieuwe opiniepeiling van I&O Research.

Van de ondervraagden vindt 88% het (onder voorwaarden) acceptabel dat activisten een bedrijf aanklagen. 83% vindt dat activisten ook de directeur zelf mogen aanklagen.

Grote bedrijven hebben geen goede klimaatplannen

Deze opiniepeiling is gehouden aan de vooravond van een stormachtig aandeelhoudersseizoen. Vrijwilligers van Milieudefensie gaan juridisch onderzoek doen tijdens de aandeelhoudersvergaderingen van 20 bedrijven. Deze bedrijven zijn (met nog 9 andere bedrijven) doorgelicht in de KlimaatCrisis-Index. Daaruit bleek dat geen van geen van deze bedrijven een goed klimaatplan heeft.

Ook draagvlak voor klimaatactivisten flink gegroeid

Wat verder opvalt, is dat het draagvlak voor klimaatactivisten het afgelopen half jaar flink is gegroeid. Het aandeel Nederlanders dat stelt dat activisten doorgaans op hun steun kunnen rekenen, is sinds de zomer van 2022 gestegen van 14 tot 22%.

[ad_2]

Source link

READ  Nobian en Vulcan starten lithiumproject voor toelevering Europese batterij-industrie

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!