Algemeen

Deloitte en Groendus brengen energiesysteem van de toekomst in praktijk

[ad_1]

Partner

Deloitte en Groendus gaan samenwerken op het gebied van energie-inkoop en -verbruik. Deloitte koopt voortaan voor drie van haar Nederlandse vestigingen rechtstreeks stroom in bij verschillende duurzame energieproducenten. Groendus koppelt deze producenten aan Deloitte op basis van het verbruik van de vestigingen om zoveel mogelijk uurlijkse gelijktijdigheid te realiseren.

Gelijktijdigheid is de toekomst

Zowel Deloitte als Groendus hebben een sterke visie op de transitie van fossiele naar hernieuwbare energie. Hierin staan ideeën over peer-to-peer energielevering en het bevorderen van gelijktijdigheid van opwek en verbruik centraal. Met de samenwerking brengen zij deze ideeën in praktijk.

Groendus ontwikkelde de innovatieve Energiemarktplaats: hier worden vraag en aanbod van groene stroom op basis van uurlijkse gelijktijdigheid gekoppeld, zonder tussenkomst van traditionele energieleveranciers. Deloitte treedt nu toe tot de Energiemarktplaats met de vestigingen in Eindhoven en Utrecht en met hun datacentrum in Amsterdam.

Via de marktplaats bereikt Deloitte naar verwachting 70% gelijktijdigheid door een mix in aanbod van zonne- en windenergie. Dit betekent dat dit aandeel van de stroom wordt verbruikt op de momenten dat deze ook daadwerkelijk wordt opgewekt. De Energiemarktplaats biedt Deloitte een duidelijk beeld van deze verhouding tussen verbruik en opwek. Met dit inzicht kijken de partijen samen welke aanpassingen in energieverbruik de uurlijkse matching verder verhogen.

Transformatie van het energiesysteem

Met een integrale aanpak bouwt Groendus aan een toekomstbestendig energiesysteem. De overgang naar het gebruik van hernieuwbare energiebronnen is hierin cruciaal. Omdat het aanbod van groene stroom veranderlijk is, is het belangrijk dat we de energiemarkt transformeren van vraaggestuurd naar aanbodgestuurd.

READ  Rotterdam World Gateway investeert in volledig CO2-neutrale containeroverslag

René Raaijmakers, CEO Groendus: “We zijn trots dat we Deloitte mogen verwelkomen als deelnemer op onze Energiemarktplaats. Een mooie stap waarmee Deloitte zich onderscheidt als koploper in het versnellen van de energietransitie. Dit gaat veel verder dan het inkopen op basis van garanties van oorsprong om tot een CO2 neutrale bedrijfsvoering te komen. Met de focus op gelijktijdigheid bouwt Deloitte mee aan een écht duurzaam energiesysteem.”

Faciliteren van de energietransitie

Deloitte adviseert veel bedrijven over verduurzaming en het verkleinen van de CO2 voetafdruk. Door toetreding tot de Energiemarktplaats brengen zij hun eigen adviezen over peer-to-peer energielevering in de praktijk. Bovendien verkennen Deloitte en Groendus hoe ze bedrijven samen kunnen inspireren en faciliteren in de energietransitie. Eric Vennix, Partner Deloitte: Wij zijn erg blij met de samenwerking met Groendus. In toenemende mate adviseren we onze klanten over hun verduurzamingsstrategie en het verkleinen van hun CO2 footprint. Graag nemen we hierin dan ook zélf het voortouw. Daarom treden we nu toe tot de Energiemarktplaats waar we peer-to-peer stroom afnemen bij duurzame producenten in Nederland.”

Share Button

[ad_2]

Source link

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *