Algemeen

De Poul La Cour Award 2021 gaat naar Anne Velenturf voor haar werk aan duurzaamheid

[ad_1]

De Poul la Cour Award gaat dit jaar naar Anne Velenturf, Senior Research Fellow in Circular Economy aan de Universiteit van Leeds. Ze heeft belangrijk onderzoek gedaan op het gebied van recycleerbaarheid van infrastructuur voor hernieuwbare energie en de circulaire economie. En haar werk draagt ​​in grote mate bij aan een duurzame ontwikkeling van de windindustrie.

Duurzaamheid is een topprioriteit voor de windenergiesector. Met de oproep van WindEurope voor een verbod op het storten van turbinebladen tegen 2025, zijn recycling, herfabricage en hergebruik steeds belangrijkere onderwerpen geworden. De huidige windturbinemodellen kunnen al voor 85-90% worden gerecycled. En hoewel de industrie met oplossingen komt, blijven turbinebladen een grotere uitdaging om te recyclen vanwege de complexe composietmaterialen waaruit ze zijn gemaakt.

In het licht van deze ontwikkelingen staat het werk van Anne Velenturf voorop. Haar onderzoek naar een circulaire economie raamwerk voor windenergie spoort de industrie aan om meer te doen om de meest duurzame windparken mogelijk te maken – zowel on- als offshore.

Voorafgaand aan de uitreiking van de Poul la Cour Award dit jaar werden de selectiecriteria uitgebreid met de vele nieuwe professionele gebieden zoals circulariteit, digitalisering, duurzaamheid en andere die zijn ontstaan ​​rond de windindustrie. Het is een erkenning dat deze nieuwe beroepen vandaag de dag net zo belangrijk zijn als de kern van de industrie.

De prijs wordt uitgereikt aan mensen voor hun uitstekende prestaties in de windindustrie en is vernoemd naar Poul La Cour – een Deense natuurkundige, meteoroloog, uitvinder en leraar op een volksmiddelbare school. Tegenwoordig wordt la Cour vooral erkend voor zijn vroege werk op het gebied van windenergie, zowel experimenteel werk aan aerodynamica als praktische implementatie van windenergiecentrales.

READ  Stedin start flexchallenge: flexibele inzet elektriciteitsvermogen bedrijven

De toekenning van de prijs vindt plaats in samenwerking tussen WindEurope en de Poul la Cour Foundation. De prijs wordt om het jaar uitgereikt. Een benoemde selectiecommissie van vier personen, die de wetenschap en de industrie van windenergie in Europa vertegenwoordigt, kiest de winnaar.

Malgosia Bartosik, plaatsvervangend CEO van WindEurope: “Het onderzoek van Anne Velenturf zal een grote impact hebben op de duurzaamheid en circulariteit van de windindustrie. Gefeliciteerd met je goede werk en voor de welverdiende prijs. Het is geweldig om te zien dat de prijs naar een jonge vrouwelijke wetenschapper gaat. Talloze vrouwen spelen een actieve en sleutelrol in onze branche. Het is belangrijk dat dit wordt erkend en de participatie van vrouwen in onze branche wordt gefaciliteerd.”

De voorzitter van de Poul la Cour Foundation, Bjarke Thomassen, zegt: “De uitbreiding van de selectiecriteria heeft geleid tot een grotere spreiding in het vakgebied van de kandidaten dan voorheen. De verkiezing van Anne Velenturf heeft aangetoond dat er in deze nieuwe vakgebieden hooggekwalificeerde mensen zijn met een onschatbare kennis voor de toekomstige ontwikkeling van de windturbine-industrie. Veel felicitaties aan Anne Velenturf.”

Anne Velenturf zei: “Het is zo’n eer om deze prijs te ontvangen. Ik was zo verrast. Ik ben de genomineerden en de jury enorm dankbaar. Hartelijk bedankt! Ik werk sinds 2017 met veel plezier in de windindustrie en sta versteld van de snelheid waarmee de benaderingen van de circulaire economie worden opgepakt. Voor duurzame opschaling van windenergie-infrastructuur is het essentieel om vanaf het ontwerpstadium proactief mee te denken over circulaire economie.”

Share Button

[ad_2]

Source link

READ  Infrasector ziet ondanks lage winstmarges groeikansen in klimaatadaptatie en energietransitie

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *