Algemeen

De Efteling gaat nieuwe zonneweide aanleggen met bijna 12.000 zonnepanelen bij Efteling

[ad_1]

De Efteling gaat nieuwe zonneweide aanleggen met bijna 12.000 zonnepanelen bij Efteling. Door de komst van deze extra zonnepanelen kan de Efteling met alle zonnepanelen in totaal zo’n 35% van het jaarlijkse (huidige) elektriciteitsverbruik zelf opwekken.

De zonneweide wordt aan de westzijde van de Efteling, namelijk tussen de Eftelingsestraat en de Dreefseweg, aangelegd. Daarvoor worden binnenkort eerst grondwallen en houtwallen aangelegd, die worden aangekleed met bomen en beplanting. Hiervoor gebruikt De Efteling onder andere de grond die vrijkomt bij de totstandkoming van verschillende projecten, waaronder bijvoorbeeld het Efteling Grand Hotel en het nieuwe themagebied het Huyverwoud.

Vanaf mei start de aanleg van de zonneweide met een oppervlakte van circa zes voetbalvelden (ongeveer 29.200 m²). De zonnepanelen worden vanaf september in gebruik genomen. Door de aanleg van de zonneweide kan de Efteling jaarlijks in totaal bijna 35% van het elektriciteitsverbruik zelf opwekken.

[ad_2]

Source link

READ  Een oud pand verduurzamen

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!