Algemeen

De 10 meest gelezen nieuwsberichten in 2022: Supersola zonnepanelen breekt alle records

229 Comments

[ad_1]

Het is weer bijna het einde van het jaar. Tijd om de balans op te maken wat het meest gelezen nieuws is op het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen (www.duurzaam-ondernemen.nl). Het meest gelezen nieuwsbericht in 2022 is het nieuwsbericht over de Plug & Play zonnepanelen van Supersola. Dit nieuwsbericht werd meer dan 70.000 keer gelezen. Een nieuw record. Ook een nieuwsbericht over zonnepanelen die direct waterstof maken haalde de top 10. Een op de portal geplaatst bericht over de lijst met grootste uitstoters van stikstofoxiden prijkt op plaats 2. Albert Heijn staat op plaats 3 met een bericht over de introductie van verpakkingsvrije producten.

De Top 10 van 2022

1. Haagse startup Supersola maakt zonne-energie eenvoudig en wint innovatie prijs op CES Las Vegas

Tijdens CES Unveiled in Amsterdam is bekend gemaakt dat Supersola met haar innovatieve Plug & Play zonnepaneel de CES (Consumer Electronics Show) 2023 Innovation Award heeft gewonnen in de categorie “Home Appliances”. Supersola maakt van een zonnepaneel een apparaat dat iedereen thuis gewoon kan inpluggen en gebruiken. Samen met 70 andere Nederlandse startups en scaleups reizen ze af naar de CES 2023 in Las Vegas.

2. Lijst met grootste uitstoters van stikstofoxiden en ammoniak-bronnen bekend gemaakt

Minister Christianne van der Wal-Zeggelink voor Natuur en Stikstof heeft op verzoek van de Tweede Kamer twee lijsten gepubliceerd van de bedrijven die de meeste stikstofoxiden en ammoniak uitstoten. Stikstofoxiden (NOx) en ammoniak (NH3), een verbinding van stikstof en waterstof, veroorzaken het stikstofprobleem waardoor schade aan natuurgebieden ontstaat.

3. Albert Heijn introduceert verpakkingsvrij boodschappen doen

Albert Heijn lanceert een nieuw concept waarmee klanten een groot deel van hun dagelijkse boodschappen duurzamer kunnen doen: AH Verpakkingsvrij. Het werkt heel simpel: klanten vullen een herbruikbare zak of pot met een product – bijvoorbeeld muesli, pasta, broodbeleg, thee en noten – en komen zo met een stuk minder wegwerpverpakkingen thuis. Deze beweging past in de ambitie van Albert Heijn om in 2025 twintig miljoen kilo minder verpakkingsmateriaal te gebruiken.

READ  Meer dan 100 CEO Klimaatleiders delen een open brief voor wereldleiders op COP27

4. Jonge ondernemers Cas en Floris (Carbon Thieves) pakken CO2-uitstoot af van de grote bedrijven

De CO2-uitstoot ‘stelen’ van de grote bedrijven. Dat doen Floris Ensink (28) en Cas Kaptein (25) met hun bedrijf Carbon Thieves. Het Oldenzaalse duo koopt CO2-certificaten op om die meteen te vernietigen. Om dat mogelijk te maken verkopen de twee hoody’s. Zo’n sweater met capuchon kost 89,50 euro. Van dat bedrag is 50 euro bedoeld om certificaten op te kopen en te vernietigen.

5. Delftse studenten presenteren baanbrekende oplossing voor verduurzaming 847.000 verouderde portiekflats

Symbiotic Urban Movement (SUM) – een studententeam van de TU Delft – heeft een plan ontwikkeld om alle 847.000 portiekflats in Nederland duurzaam te transformeren. Veel van deze verouderde flats zijn grootverbruikers van energie en belanden daarom op de slooplijst. De typisch Nederlandse portiekflats hoeven echter niet uit het straatbeeld te verdwijnen. SUM wil deze flats namelijk transformeren met een ‘energiepositieve optopping’: een module die niet alleen twee nieuwe lagen met extra woningen creëert, maar de flat óók energieneutraal maakt.

6. Decathlon lanceert ongeverfde kampeercollectie

Witter dan wit: zo ziet de gloednieuwe kampeerlijn ‘Forclaz Minimal Editions’ van Decathlon eruit. De tent, slaapzak en opblaasbare matras hebben een puur wit design en dat is niet zonder reden. De sportwinkelketen ging bij het ontwerp tot het uiterste om het kampeermateriaal zo milieuvriendelijk als mogelijk te maken. Decathlon schrapte het verfproces dat veel water en chemische producten vraagt. Daardoor kan het de CO2-impact voor de volledige kampeerlijn met 26% verminderen. Decathlon tast met de nieuwe collectie af hoe de consument tegenover ongeverfde sportartikelen staat.

READ  Start consultatie gedragscode om dwangarbeid productie zonnepanelen te bestrijden

7. Roetz lanceert e-bike ‘voor het leven’

Het Nederlandse fietsbedrijf Roetz introduceert vandaag haar nieuwste e-bike innovatie: Roetz Life. Met de groeiende populariteit van de elektrische fiets wordt de afvalberg die uit e-waste bestaat steeds groter en groeit ook de druk op de planeet. Geboren vanuit haar missie om het afvalprobleem te verkleinen boog Roetz zich over het design van een minder vervuilende elektrische fiets. Dat leverde een e-bike op die door het gebruik van een modulair en aanpasbaar ontwerp, hoogwaardige materialen en een slimme technologie ontworpen is om een leven lang mee te gaan. De Roetz Life is vanaf nu beschikbaar voor pre-order.

8. Zonnepanelen die direct waterstof maken

Zonnepanelen die direct waterstof maken? Het kan en je hebt er circa 20 nodig om een gezinswoning van het gas- en elektriciteitsnet af te halen. Een klassiek zonnepaneel zet 18 tot 20 procent van de zonne-energie om in stroom. Als je met die stroom water splitst in waterstof en zuurstof, dan gaat er heel wat energie verloren. Onderzoekers van de Katholieke Universiteit uit Leuven hebben dat opgelost door een zonnepaneel te ontwerpen dat waterdamp uit de lucht efficiënter direct omzet in groene waterstof. De zonnestroom gaat daarbij direct naar een in het paneel geïntegreerde elektrolyser.

9. Marianne Thieme nieuwe directeur Nicolaas G. Pierson Foundation

Marianne Thieme is per 1 januari 2022 de directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation. Ze volgt in deze functie Karen Soeters op, die de functie vanaf 2007 bekleedde.

10. ‘Goede doelenproject EarthToday kan Winston Gerschtanowitz honderden miljoenen opleveren’

Het zakenblad ‘Quote’ heeft bijna een jaar lang diepgravend onderzoek gedaan naar EarthToday, een goededoelenorganisatie die de aarde wil beschermen. Volgens het blad kunnen de oprichters, van wie Winston Gerschtanowitz (45) er één is, hier miljarden euro’s aan overhouden.

READ  Samenwerking Shell & Staatsbosbeheer uitgeroepen tot meest brutale fossiele reclame

[ad_2]

Source link

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

229 Replies to “De 10 meest gelezen nieuwsberichten in 2022: Supersola zonnepanelen breekt alle records”

 1. nice content!nice history!! boba 😀

 2. wow, amazing

 3. wow, amazing

 4. nice content!nice history!! boba 😀

 5. nice content!nice history!! boba 😀

 6. nice content!nice history!! boba 😀

 7. nice content!nice history!! boba 😀

 8. nice content!nice history!! boba 😀

 9. nice content!nice history!! boba 😀

 10. nice content!nice history!!

 11. wow, amazing

 12. 1SS3D249742

 13. wow, amazing

 14. nice content!nice history!! boba 😀

 15. nice content!nice history!!

 16. nice content!nice history!! boba 😀

 17. nice content!nice history!!

 18. wow, amazing

 19. nice content!nice history!! boba 😀

 20. nice content!nice history!!

 21. nice content!nice history!!

 22. nice content!nice history!!

 23. bluatblaaotuy

 24. I urge you stay away from this site. My own encounter with it was only frustration along with concerns regarding deceptive behavior. Exercise extreme caution, or even better, seek out a trustworthy platform for your needs.

 25. LOSE MONEY

 26. I highly advise steer clear of this site. The experience I had with it has been only disappointment and doubts about fraudulent activities. Exercise extreme caution, or better yet, seek out a more reputable site for your needs.

 27. LOSE MONEY

 28. I urge you steer clear of this platform. My personal experience with it has been purely dismay as well as suspicion of scamming practices. Proceed with extreme caution, or better yet, look for an honest platform to meet your needs.

 29. palabraptu

 30. I strongly recommend steer clear of this site. My own encounter with it was only frustration as well as suspicion of scamming practices. Proceed with extreme caution, or even better, find a more reputable platform to fulfill your requirements.

 31. I highly advise to avoid this platform. My own encounter with it has been nothing but disappointment along with concerns regarding scamming practices. Be extremely cautious, or alternatively, find a trustworthy service to fulfill your requirements.

 32. I highly advise to avoid this site. My personal experience with it was nothing but disappointment along with concerns regarding fraudulent activities. Be extremely cautious, or even better, find a trustworthy service for your needs.

 33. I highly advise steer clear of this site. The experience I had with it was nothing but frustration along with suspicion of scamming practices. Exercise extreme caution, or alternatively, seek out a trustworthy site to fulfill your requirements.

 34. nice content!nice history!!

 35. I urge you steer clear of this site. My personal experience with it has been purely frustration as well as doubts about scamming practices. Be extremely cautious, or even better, look for a trustworthy platform to meet your needs.I urge you to avoid this site. The experience I had with it has been purely dismay and suspicion of deceptive behavior. Be extremely cautious, or even better, find a more reputable service for your needs.

 36. I urge you steer clear of this site. My own encounter with it was purely dismay along with concerns regarding scamming practices. Be extremely cautious, or even better, look for a more reputable service for your needs.

 37. lalablublu

 38. nice content!nice history!!

 39. I highly advise to avoid this platform. The experience I had with it was purely dismay as well as doubts about scamming practices. Be extremely cautious, or even better, look for a more reputable site to fulfill your requirements.

 40. 1SS3D249742

 41. I strongly recommend to avoid this site. The experience I had with it has been purely frustration along with suspicion of deceptive behavior. Exercise extreme caution, or alternatively, look for an honest service to fulfill your requirements.

 42. I strongly recommend stay away from this site. The experience I had with it was purely disappointment along with doubts about deceptive behavior. Proceed with extreme caution, or better yet, find a more reputable site for your needs.

 43. I urge you to avoid this site. My personal experience with it has been nothing but disappointment as well as doubts about deceptive behavior. Proceed with extreme caution, or even better, find a trustworthy service to meet your needs.

 44. I urge you to avoid this platform. My personal experience with it was purely frustration along with concerns regarding scamming practices. Be extremely cautious, or even better, find a trustworthy platform to meet your needs.

 45. I strongly recommend steer clear of this platform. My own encounter with it has been nothing but disappointment as well as concerns regarding deceptive behavior. Exercise extreme caution, or better yet, look for an honest service for your needs.

 46. I strongly recommend stay away from this platform. The experience I had with it was purely disappointment and suspicion of scamming practices. Be extremely cautious, or better yet, find a more reputable site to meet your needs.

 47. nice content!nice history!!

 48. I highly advise to avoid this platform. My own encounter with it was only frustration as well as suspicion of deceptive behavior. Be extremely cautious, or even better, seek out a more reputable site for your needs.

 49. 124969D742

 50. I am sure this piece of writing has touched all the internet people, its
  really really nice piece of writing on building up new web site.

 51. Caution: Beware, this page is a scam, report it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *