Algemeen

D66 wil het voor MKB’ers gratis maken om hun CO2-uitstoot in kaart te brengen

[ad_1]

D66 Tweede Kamerlid Romke de Jong ziet dat ondernemers hiermee twee vliegen in één klap kunnen slaan: “Klanten verwachten steeds meer van ondernemers dat zij duurzaam produceren. En ondernemers willen dat ook, maar weten soms niet waar ze moeten beginnen. Investeer ik als eerste in een nieuwe oven, of in een elektrische bus? Ondertussen gaan de energieprijzen door het dak. Een gratis rapport van je CO2-voetafdruk is dan een uitstekend begin van je strategie om schoon te worden.”

Klanten vinden schoon steeds belangrijker

Er zijn organisaties die een CO2-voetafdrukmeting aanbieden. Het gaat daarbij om de directe uitstoot van een bedrijf en de indirecte uitstoot door het energieverbruik. Zo’n berekening kost al snel 200 euro. Voor kleine ondernemers is dit een drempel. Door het gratis aan te bieden neem je die drempel weg. Bedrijven kunnen vervolgens ervoor kiezen het rapport van hun CO2-uitstoot online te zetten. Dan kunnen klanten zien hoe schoon een bedrijf is. En dat vindt de consument steeds belangrijker.

Maak schoon zo makkelijk mogelijk

In de toekomst produceren alle bedrijven schoon. En Romke de Jong wil die overstap voor ondernemers zo makkelijk mogelijk maken: “Ondernemers zijn al elke dag van de week bezig met hun bedrijf. En soms zie je door het woud aan regelingen en mogelijkheden het schone bos niet meer. Met een gratis CO2-berekening zien ondernemers in één oogopslag hoe ze schoner worden en hun energierekening omlaag brengen. En vervolgens ook meer geld verdienen.”

Gericht gebruik maken van klimaatsubsidies

De CO2-voetafdruk is een goede eerste stap voor de verduurzamingsstrategie van een ondernemer. Met deze voetafdruk ziet een ondernemer namelijk heel overzichtelijk waardoor de CO2- uitstoot wordt veroorzaakt en wat de grootste veroorzakers zijn van de uitstoot. Door die uitstoot te verlagen, verlaag je ook de energierekening of bijvoorbeeld de vervoerskosten. Ook kunnen ondernemers gericht zoeken naar regelingen en subsidies die gebruikt kunnen worden om de uitstoot terug te dringen.

READ  TNO en partners werken aan nieuwe generatie elektrolysers

[ad_2]

Source link

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *