Algemeen

Cognizant introduceert Cognizant® Ocean om de maritieme industrie te helpen bij het omgaan met de gevolgen van overbevissing en klimaatverandering

[ad_1]

Cognizant kondigt vandaag een nieuwe bedrijfstak aan genaamd: Cognizant® Ocean. Deze nieuwe bedrijfstak helpt bedrijven in de maritieme industrie bij het toepassen van digitale technologieën, zoals AI en data-analyse. Het doel van Cognizant® Ocean is het verbeteren van de bedrijfsresultaten van bedrijven binnen deze sector, hun CO2-uitstoot te verminderen én uiteindelijk de oceanen koolstofvrij te maken.

Cognizant® Ocean stimuleert de duurzaamheid, efficiëntie en groei in de maritieme industrie. Deze brede industrie bevat een groot aantal sectoren die actief zijn in en rondom wateren wereldwijd, waaronder scheepvaart, zeetransport, offshore olie en gas, hernieuwbare energie, aquacultuur en de bescherming van de oceanen. Deze sectoren spelen een cruciale rol in de wereldeconomie en leveren diverse goederen en diensten, maar staan ook voor grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, milieu-impact en klimaatverandering.

“Bedrijven die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van een gezonde oceaan staan voor ongekende uitdagingen in deze industrie, zoals klimaatverandering en overexploitatie. We hebben Cognizant® Ocean opgericht om onze expertise in digitale transformatie te combineren met de dynamiek van de oceaanindustrie om oplossingen te leveren die tegelijkertijd de bedrijfsresultaten verbeteren en de CO2-uitstoot verminderen,” zegt Rob Walker, President van Global Growth Markets, Cognizant. “Samen met Cognizant® Ocean worden onze klanten veerkrachtiger en toekomstbestendiger, terwijl ze ook deel uitmaken van de oplossing voor een van de grootste problemen van de mensheid – de oceanen gezonder maken.”

Cognizant® Ocean richt zich op vier belangrijke sectoren: Blue Carbon, Blue Energy, Blue Transport en Blue Food:

  • Blue Carbon richt zich op het koolstofvrij maken van de oceanen. Het omvat de vermindering van uitstoot van broeikasgassen, het beperken van de gevolgen van klimaatverandering. Daarnaast bevordert het ook duurzaamheidsactiviteiten in de oceaanindustrieën.
  • Blue Energy verwijst naar het benutten van hernieuwbare oceaanenergie, zoals offshore wind, getijdenenergie en golfenergie.
  • Blue Transport richt zich op het ontwikkelen van efficiënte en duurzame transportoplossingen voor maritieme en kustactiviteiten en oceaanschepen.
  • Blue Food richt zich op het stimuleren van duurzame en verantwoorde activiteiten in aquacultuur en mariene voedselproductie.
READ  Zonnepanelen die direct waterstof maken

Als onderdeel van de introductie van Cognizant® Ocean kondigt het bedrijf ook een nieuwe samenwerking aan. Deze samenwerking heeft als doel de CO2-uitstoot sneller te verminderen, om te beginnen in de Blue Food Industrie. Meer informatie over deze samenwerking is hier te vinden

[ad_2]

Source link

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!