Algemeen

CEO’s hebben minder aandacht voor klimaatverandering, maar blijven bezig

[ad_1]

Als er de komende 10 jaar geen veranderingen aan hun organisatie worden doorgevoerd, is deze niet meer levensvatbaar. Daarvan is 40 procent van de CEO’s wereldwijd overtuigd. In Nederland denkt bijna de helft (45 procent) van de CEO’s dat hun organisatie binnen tien jaar ten einde komt als deze doorgaat op dezelfde koers. Dat blijkt uit de 26e PwC CEO Survey, een jaarlijks onderzoek naar de visie van bedrijfsbestuurders over de economie, de eigen organisatie en de omgeving waarin zij opereren. Aan het onderzoek deden wereldwijd 4.410 CEO’s mee, van wie 85 in Nederland. Klimaatverandering neemt dit jaar een relatief minder belangrijke plaats in op de agenda van de CEO’s. Toch zijn de meeste van hen wel bezig met de energietransitie. De meeste CEO’s proberen tegelijkertijd te decarboniseren, te innoveren en een klimaatstrategie te ontwikkelen.

Een meerderheid van de CEO’s rekent de komende tijd de hoge energieprijzen door en neemt initiatieven om het verbruik te verminderen. 34 procent wil overschakelen naar andere energiebronnen. Vrijwel alle CEO’s zijn bezig met het reduceren van de CO2-reductie. 41 procent heeft deze maatregelen daadwerkelijk geïmplementeerd en 49 procent is nog bezig met voorbereidingen daarvoor.

Deze uitkomst laat ook zien dat er een transitie gaande is.

Meer informatie

[ad_2]

Source link

READ  RichPort en Starpark kiezen voor duurzame energie van Polderwarmte

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!