Algemeen

BayWa r.e. plaatst zonnepaneleninstallatie van 7 MWp in opdracht van Goodman

[ad_1]

BayWa r.e. en Goodman versterken hun partnerschap met de plaatsing van een nieuwe 7 MWp PV-installatie op het dak van het Alblasserdam Logistics Centre. De installatie is met 33.300 m2 zo’n vijf voetbalvelden groot en is met een capaciteit van 7MWp voor beide bedrijven de grootste zonnepaneleninstallatie. Het project wordt uitgevoerd door GroenLeven, de Nederlandse dochteronderneming van BayWa r.e.

Het duurzame en in de praktijk beproefde novotegra montagesysteem, ontwikkeld door BayWa r.e., garandeert optimale benutting van het dakoppervlak. Het platdakmodel van de PV-installatie zorgt voor de best mogelijke belastingverdeling en voor hoge montagesnelheid dankzij de click-fit functie. Voor optimalisatie van de energie-output wordt innovatieve 1500V-spanningsklasse toegepast.

Kerstin Schmidt, Managing Director van BayWa r.e. Power Solutions GmbH, zegt over de samenwerking: “Goodman en BayWa r.e. delen dezelfde visie waar het gaat om duurzaam bijdragen aan de wereldwijde energietransitie. We zijn er trots op partner van Goodman te zijn voor grootschalige zonnecentrales op een groot aantal dc’s in meerdere Europese landen.”

Lien Standaert, Country Manager Goodman van België en Nederland: “Ons doel is om tegen 2025 wereldwijd 400 MW aan zonnepaneleninstallaties te installeren op onze daken, waarvan bijna een kwart op het Europese vasteland. Op die manier zorgen we ervoor dat onze gebouwen volledig kunnen voorzien in de operationele energiebehoeften van onze klanten en ondersteunen we hen bij het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Het zonnedak op het Alblasserdam Logistics Centre is een van de vele duurzaamheidskenmerken van dit dc. Deze installatie zal veel meer energie opleveren dan nodig voor onze klanten in het dc. De overtollige groene energie wordt direct teruggeleverd via het net en lokaal beschikbaar gemaakt voor particuliere verbruikers. Naar schatting wordt met deze installatie ongeveer 3.770 ton CO2-uitstoot voorkomen, het equivalent van de uitstoot die jaarlijks door ongeveer 1.900 huishoudens wordt geproduceerd. BayWa r.e. is een van onze belangrijkste partners die ons steeds weer een stap dichter brengt bij onze duurzaamheidsdoelstellingen.”

READ  Nieuw waarborgfonds voor recycling zonnepanelen

Multinationals zoals Goodman spelen een steeds belangrijkere rol in de energietransitie. BayWa r.e. ondersteunt commerciële en industriële bedrijven wereldwijd met op maat gemaakte, holistische energieoplossingen om hun duurzaamheidsdoelstellingen te helpen bereiken en energieonafhankelijkheid te ondersteunen. Beide bedrijven werken nauw samen voor toekomstige projecten.

Share Button

[ad_2]

Source link

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *