Algemeen

Alexandrium Megastores in Rotterdam heeft dak vol zonnepanelen

[ad_1]

CBRE Investment Management heeft namens het Nederlandse winkelplatform het dak van Alexandrium Megastores in Rotterdam, met een oppervlakte van ongeveer 14.000 vierkante meter, langjarig verhuurd aan Eneco. Het energiebedrijf heeft hier onlangs circa 2.690 zonnepanelen geplaatst wat in oppervlakte gelijk is aan bijna twee voetbalvelden. Deze PV-installatie heeft een opgesteld vermogen van 1,22 MWp en is goed voor een jaarlijkse productie van zo’n 1.100 MWh. Dit is vergelijkbaar met het jaarlijkse verbruik van circa 366 huishoudens.

Joey Korteland, Senior Asset Manager bij CBRE Investment Management, zegt: “Het project is onderdeel van de bredere duurzaamheidstrategie waarmee we inzetten op CO2-verlaging door isolatie, verduurzaming van gebouwgebonden installaties en het verhogen van het aandeel hernieuwbare energie op eigen locaties. Om onze hoge duurzaamheidsambities waar te maken werken we waar mogelijk samen met strategische partners. We zijn blij dat we dit voor Alexandrium Megastores samen met Eneco konden doen doen in Rotterdam.”

Amber Prata, Ontwikkelaar Solar bij Eneco, zegt: “Dit project kende de nodige uitdagingen, want de locatie ligt midden in een winkelgebied, kent logistieke uitdagingen en er waren constructieve aanpassingen nodig. Dankzij de goede samenwerking tussen CBRE Investment Management en Eneco was het mogelijk om dit dak toch te voorzien van zonnepalen, zodat we ook hier voortaan duurzame energie kunnen opwekken.”

Betrokken partijen

CBRE Investment Management en Eneco hebben dit project uitgevoerd in samenwerking met CBRE Nederland, Zonneveld Ingenieurs, Batenburg Techniek, SKN Bouw en Oranjedak Energy.

Alexandrium Megastores Rotterdam is onderdeel van CBRE’s Nederlandse winkelplatform, een niet-beursgenoteerde investeringsstrategie gemanaged door CBRE Investment Management. Het project is gerealiseerd door CBRE Property Management in samenwerking met Eneco. De komende maanden zal CBRE Investment Management op steeds meer daken van winkels zonnepanelen plaatsen.

READ  Eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands Betaald voetbal is nu al uitverkocht

[ad_2]

Source link

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *