Algemeen

Aantal ondertekenaars Paris Proof Commitment stijgt naar 94

[ad_1]

Vandaag hebben 17 marktpartijen uit de bouw- en vastgoedsector het Paris Proof Commitment van Dutch Green Building Council (DGBC) ondertekend. Dit gebeurde tijdens het centraal ondertekenmoment op het Paris Proof Plein op vastgoedbeurs PROVADA. Hier hebben Agrodome, ASSA ABLOY Entrance Systems, Batenburg, Circulairstaal, COMCAM, ECHT Estate, Energy Bridge, Folie Effect , HD Groep, Klictet, Provast, Startblock, Tala, Turner & Townsend hun handtekening gezet. Eerder op de dag tekenden ook Hercuton, Revolve Development en RYSE het Paris Proof Commitment.

Met het ondertekenen van het Paris Proof Commitment onderschrijven en verbinden marktpartijen, maatschappelijke organisaties en overheden zich aan de doelstelling om tegen 2040 het energiegebruik in de gebouwde omgeving met twee derde te verlagen en de daarbij horende CO₂-emissies terug te brengen. Hiermee lopen de partijen vooruit op het Klimaatakkoord dat 2050 als doel heeft.

Operationeel en materiaalgebonden emissies

Afgelopen jaar committeerden de eerste partijen zich ook aan materiaalgebonden CO₂-reductie. Dat betekent dat het draait om het operationele energiegebruik en het CO₂-neutraal maken van bestaande gebouwen en ook om een CO₂-neutrale productie van bouwmaterialen en processen.

Het aantal ondertekenaars is nu 94. De ambitie is om dit aantal de komende maanden nog sterk toe te laten nemen.

Verduurzamen, meten en in beweging komen

De ondertekenaars gaan ieder vanuit hun eigen rol meten op werkelijke energiegebruik en vastgoed versneld verduurzamen voor 2040 en doen dit binnen het CO₂-budget voor de gebouwde omgeving in Nederland. Voor de bestaande bouw betekent dat sturen op werkelijk energiegebruik en ingrijpend verduurzamen.

Voor nieuwbouw- en renovatieprojecten sturen ondertekenaars op materiaalgebonden CO₂-emissies en toetsen deze aan de doelstellingen per jaar van het CO₂-budget. Bovendien brengen de ondertekenaars de partijen om zich heen in beweging om ook Paris Proof te worden.

READ  RWE neemt 1.4 gigawatt energiecentrale over van Vattenfall en ontwikkelt de Eemshaven tot een toonaangevende energie- en waterstofhub in Noordwest-Europa

Urgentie

Annemarie van Doorn, directeur van DGBC: “Het ondertekenen van het Paris Proof Commitment betekent dat je je bewust bent van de urgentie om nu actie te ondernemen tegen verdergaande klimaatverandering. Het is mooi om te zien dat steeds meer marktpartijen het commitment ondertekenen en dat de hele keten mee doet. Samen kunnen we zoveel meer bereiken dan ieder voor zich.”

[ad_2]

Source link

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!