Algemeen

a.s.r. real estate levert lokaal opgewekte zonne-energie aan H&M en Costes

[ad_1]

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Prime Retail Fund huurovereenkomsten met H&M en Costes gesloten voor de afname van lokaal opgewekte zonne-energie. Na zonnepanelen op daken van supermarkten plaatst a.s.r. real estate nu ook zonne-panelen op daken van winkels in de binnenstad. Daardoor ontstond voor H&M en Costes de mogelijkheid om deze energie af te nemen. Het is voor beide bedrijven de eerste keer dat zij een dergelijke overeenkomst sluiten. 

Op het dak van de H&M in Tilburg en het dak van de Costes-winkel in Breda worden in het voorjaar van 2022 respectievelijk 216 en 32 zonnepanelen geplaatst.

Zonnepanelen op binnenstedelijke retail-locaties

a.s.r. real estate plaatste namens het ASR Dutch Prime Retail Fund eerder al zonnepanelen op supermarkten van Albert Heijn, Aldi en Jumbo. Deze locaties beschikken over een groot dakoppervlak met veel ruimte voor zonnepanelen. Met het plaatsen van zonnepanelen op de binnenstedelijke retail-locaties laat a.s.r. real estate zien dat ze ook op deze locaties duurzaamheidsmaatregelen treft, ondanks dat het aantal zonnepanelen dat hier geplaatst kan worden vaak kleiner is en daardoor minder rendabel kan zijn.

a.s.r. real estate brengt de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen op bestaande daken in de binnensteden, binnen de portfolio van het ASR Dutch Prime Retail Fund, verder in kaart en richt zich op samenwerking met meerdere retailers.

Huurovereenkomst voor afname lokaal opgewekte energie

a.s.r. real estate wordt eigenaar van de zonnepanelen, die worden aangesloten op de slimme meters van de winkels. De opgewekte energie wordt met een huurprijs afgenomen door H&M en Costes. Het eerste jaar gaan de circa 248 zonnepanelen ongeveer 83.000 kWh opwekken. Dit staat gelijk aan het jaarlijkse energieverbruik van 30 huishoudens.

READ  Climate Impact Partners releases fourth annual report on the climate commitments of the Fortune Global 500

Duurzaamheidsdoelstellingen

De huurovereenkomsten dragen bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het ASR Dutch Prime Retail Fund. a.s.r. real estate heeft de ambitie om zo veel mogelijk gebruik te maken van energie die op locatie is opgewekt. Hiermee werkt a.s.r. real estate aan duurzame en toekomstbestendige portefeuilles. Op de woningen, kantoren en winkels die a.s.r. real estate beheert, zijn de afgelopen jaren in totaal 15.725 zonnepanelen gelegd.

Foto: Tilburg, Heuvelstraat 75, Fotografie Joni Israeli

[ad_2]

Source link

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *