Handige tips

Hieronder hebben wij een selectie opgemaakt van de meest handige tips!

Dat ligt geheel aan uw inkomen.
Huishoudens die een inkomen hebben rond het sociaal minimum, komen meestal in aanmerking om een eenmalig bedrag van €800,- aan te vragen.

U kunt een aanvraag voor energietoeslag doen bij uw eigen gemeente. Heeft u een bijstandsuitkering, IOAW – IOAZ of BBZ uitkering? Dan ontvangt u de energietoeslag automatisch.

Overstappen kan op dit moment zeker nog verstandig zijn, maar dit hangt volledig af van uw huidige energietarieven.

Heeft u een vast contract, dan raden wij u aan NIET over te stappen.
Zit u variabel? Dan raden wij u zeker aan om verder te kijken in onze vergelijkingstool

Als u op dit moment voor een nieuw contract moet kiezen, is een variabel contract het meeste verstandige.
Mochten de tarieven dalen de komende maanden, zit u niet onnodig vast aan de al torenhoge tarieven.

Onze team van experts controleren elke dag de huidige energiemarkt. Zo bieden wij soms geen tot weinig energieleveranciers aan omdat deze niet aan onze kwaliteitseisen voldoen.

Als er één of meerdere leveranciers zichtbaar zijn, voldoen die aan onze eisen & bieden de beste mogelijkheden op dat moment.

Onze experts staan 7 dagen per week klaar om u te helpen.
Deze service is geheel kosteloos & vrijblijvend.

Let bij de aanschaf van nieuwe apparaten altijd op het energielabel. Een vaatwasser of wasmachine met het label A+++ is misschien duurder in de aanschaf, maar zal je uiteindelijk een hoop energiekosten besparen.

Zet apparaten die niet gebruikt worden helemaal uit in plaats van op de stand-by stand. Zorg ervoor dat er niet onnodig lampjes branden en zet ook eventuele klokjes uit. Dit kost allemaal onnodige energie.

Zet de vaatwasser en wasmachine alleen aan als ze vol zitten. Daar staat tegenover dat een te volle wasmachine ook weer niet goed is en minder schone was zal opleveren. Houd daarom als vuistregel aan dat er minimaal een hand tussen de was en de bovenkant van de trommel past. Heb je geen schone borden meer? Schaf dan wat extra servies aan.

Isoleer het huis goed om zoveel mogelijk warmte binnen te houden. Doe de gordijnen dicht als het buiten koud is en plaats – waar mogelijk – dubbel glas in de ramen.

Was op een lagere temperatuur (30 i.p.v. 40 en 40 i.p.v. 60) en zet ook de afwasmachine op een zo laag mogelijke temperatuur. Het tegenovergestelde geldt voor de koelkast en de vriezer. Zet deze niet lager dan nodig, want dat kost het apparaat veel energie.

Zet de koelkast en vriezer minstens 10 cm van de wand af. De achterkant van deze apparaten geven warmte af en als deze warmte nergens heen kan, zullen ze veel minder efficiënt koelen.

FAQ

Ook hebben wij een aantal van de meest gestelde vragen beantwoord hieronder.

Vanuit Directminder.nl zijn er geen kosten verbonden aan vergelijken en/of afsluiten van een nieuw energiecontract.

Nee, onze partner Zonnepanelencentra is de partij die over de zonnepanelen gaat. Voor vragen of offerteaanvragen, verwijzen wij u door naar onze partner Zonnepanelencentra.

Wij bieden enkel de scherpste tarieven aan, vragen over uw huidige contract moet u met uw leverancier bespreken.

Zolang u nog binnen de wettelijke 14 kalenderdagen bedenktijd zit, kunt u het contract kosteloos annuleren.

Wij kunnen u alleen helpen met hoe de vergelijkingstool te gebruiken. Inhoudelijk over de aanbiedingen mogen wij u niet adviseren.